lardal

Skolen som kulturarrangør

Hva skal skolen gjøre?

Å forberede spillearenaen
De fleste forestillingene spilles i gymsaler som ikke opprinnelig er bygd for konserter og teaterforestillinger. For elevene er rommet noe de umiddelbart forbinder med andre aktiviteter og det er viktig at utøverne i samarbeid med skolen klarer å få gymsalen til å framstå som et magisk rom. Dette kan blant annet gjøres gjennom scenografi, kostymer, lys og regi. Sjekk spesifikasjoner i faktaark, for eksempel behov for mål på scene eller spilleområde, plassering av stoler, benker, matter, strømuttak, ampere, blending, ikke-blending, organisering av bærehjelp etc.

Lokalet skal være ordnet når utøverne kommer. Husk oppvarming på den kalde årstiden og sjekk om det er det tilstrekkelig med bærehjelp. Vær godt kjent med den tekniske delen i lokalet for eksempel strømuttak, hvor? Maks ampere?

Bærehjelp
Mange produksjoner trenger en viss grad av bærehjelp foran og etter forestillingen. Sjekk faktaarket om dette etterspørres.


Kulturkontakten

Det er viktig for skolen å ha en kulturkontakt, som er tilgjengelig før forestillingen og som kan svare på praktiske spørsmål om strømuttak, blending, plassering av utstyr, osv.


Nedrigg
Etter forestillingen kan utøverne ha et stramt tidsskjema for å rigge ned, pakke bilen, kjøre til neste spillested og rigge opp igjen. Skolens bistand etter konserten er ofte avgjørende for forestillingens kvalitet ved neste turnéstopp.